Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/mature-project.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5621
Mature projektkonference 2018 | Mature

Den 22. august 2018 afholdt MATURE-teamet projektkonference i Vejle på Munkebjerg Hotel. Formålet var at formidle projektets resultater, at give forskellige perspektiver på de samfundsmæssige konsekvenser af den aldrende befolkning og at skabe netværksmuligheder for folk, der er interesserede i emnet.
Vores program indeholdt en række talere fra MATURE-teamet, internationale gæster og partnere, som alle havde forskellige tilgange til gerontologi. Emnerne varierede fra robotteknologi til kunst, hvilket illustrerer, hvor forskelligartede implikationer, aldring har.

 

 

 

 

 

Publikum er klar til en interessant dag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagen startede med morgenmad, og derefter bevægede gæsterne sig ind i konferencelokalet, hvor programmet begyndte. Anu Siren, projektleder for MATURE, bød alle gæster velkommen og gav en introduktion til MATURE-projektet og dets formål.

 

 

 

 

 

Anu Siren præsenter MATURE- projektet.

 

 

 

 

 

 

 

 

MATURE er et forsknings- og udviklingsprojekt der skal vise vejen til en bedre velfærdsservice for fremtidens ældre med det formål at give dem øget livskvalitet samtidig med at samfundets udgifter til velfærdsservice reduceres.
Innovationsfonden har investeret i projektet, som gennemføres af VIVE – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd i samarbejde med Syddansk Universitet, Professionshøjskolen Absalon, Svendborg Kommune samt plejecentret Skovhuset i Hillerød. MATURE indledtes i februar 2017 og varer frem til januar 2020.

 

Den første hovedtaler var professor Marjolein Brose van Groenou (Vrije Universitet Amsterdam), som præsenterede sin forskning om omsorgsnetværk i den sene livsfase. Præsentationen gav interessante perspektiver på sammensætningen af omsorgsnetværk og de mange andre projekter om emnet, som Marjolein har arbejdet med. Talen affødte en god samtale bagefter, hvor Marjolein besvarede spørgsmål fra publikum om sit arbejde.

 

 

 

 

Marjolein Broese van Groenou om digitale værktøjer i omsorgsnetværk.

 

 

 

 

 

Britt Öslund taler om vigtigheden af repræsentationer af teknologibrugere.

 

 

 

 

 

 

 

Efter kaffepausen var programmet opdelt i to separate spor (dansk/engelsk). I det første spor præsenterede Stine Østergaard (VIVE), Marie Aakjær (Professionhøjskolen Absalon) og Karen Andersen-Ranberg (SDU) deres aktuelle forskning. I det andet spor havde vi de internationale gæster Moon Choi (Korea Advanced Institute of Science and Technology) og Britt Öslund (Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm) samt projektkoordinator Anu Siren (VIVE), som fremlagde deres seneste forskning.

 

 

 

 

 

Agnete Aslaug Kjær taler om sit projekt om offentlige tjenesteydelsers effektivitet blandt ældre voksne.

 

 

 

 

 

I frokostpausen havde gæsterne interessante samtaler og refleksioner om de præsentationer, de havde hørt. Efter frokost var programmet igen opdelt i to spor (dansk/engelsk). På første spor kunne gæsterne deltage i workshops ved Ulla Skjødt og Marie Aakjær fra Professionshøjskolen Absalon. På det andet spor havde præsentationerne fokus på aldring i et samfundsvidenskabeligt perspektiv, og MATURE-teammedlemmerne fra VIVE, Agnete Aslaug Kjær, Anu Siren og Anna Amilon, præsenterede deres nyeste forskningsresultater om brugerkapacitet, barnløshed og frivilligt arbejde i alderdommen.

Konferencen blev afsluttet med vores anden hovedtale af professor Desmond O’Neill fra Trinity College Dublin. Desmonds tale havde titlen “The art of the longevity dividend”, og han gav en fascinerende beskrivelse af kunstens forbindelser og betydninger for ældre voksne samt potentialerne ved det lange liv. Talen inspirerede publikum og affødte livlig diskussion og mange spørgsmål.

 

 

 

 

 

Desmond O’Neill taler om aldring i et positivt lys.

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Selvom dagens officielle program var overstået, betød det ikke, at samtalen sluttede her. Både gæsterne og MATURE-holdet var meget tilfredse med dagens udfald og blandt dem, der fortsatte deres ophold på Munkebjerg, fortsatte diskussionerne og refleksionerne til sent på aftenen. For MATURE-holdet var dagen en succes, og vi er meget taknemmelige for folks deltagelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mature projektgruppen og eksterne oplægsholdere nyder en pause udenfor.